News

Back to the list
09.05.2019

Mākslas ekspozīcija multimediālās izstādes „Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim” ietvaros

Līdztekus multimediālajai izstādei „Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim” būs apskatāmi vairāku Latvijas mākslinieku darbi.

 

No šī gada 10.maija līdzās multimediālajai izstādei „Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim” Rīgā, Pils ielā 23, būs apskatāmi arī mākslinieka Edmunda Lūča, Māra Upzara, Kaspara Perska un Dmitrija Lavrentjeva mākslas darbi.

 

Izstādē būs eksponēti mākslinieku pēdējā desmitgadē radītie mākslas darbi, kas papildina multimediālās izstādes tematisko virzienu. Ekspozīcija parāda, ka modernistu risinātās tēmas un rosinātās diskusijas joprojām ir aktuālas arī laikmetīgajā mākslā un mūsdienu sabiedrībā.

 

Centrālā tēma - cilvēks kā indivīds un viņa brīvība, emocionālās pasaules redzējuma autonomija un reakcija uz ārējās vides apstākļiem un pasaules notikumiem. Mākslinieku izteiksmes valoda nav ierobežojama un pakļaujama; tā ir absolūti brīva radošumā un procesu skaidrojumā.

 

Lai arī ekspozīcijā redzamie darbi ir atšķirīgi izvēlēto māksliniecisko līdzekļu izpausmē, ekspresijā un kompozīcijā, tie visi reflektē par cilvēces humānajām vērtībām un identitātes raksturojumu jautājumiem. Mākslas darbi ir ne tikai attēlošanas darbarīks, bet arī domāšanas un analizēšanas pieeja.

 

Mākslas darbu eksponēšanu nodrošina mākslas platforma ARTALEA.COM sadarbībā ar R.EVOLUTION. 

 

Virtuālā mākslas galerija un mākslas platforma ARTALEA.COM, kas izveidota pirms dažiem gadiem, organizē mākslas izstādes un piedāvā iespēju interneta vietnē iegādāties mākslas darbus – gleznas, skulptūras, fotogrāfijas, kolāžas un grafikas.

 

Pielikumā:
1. Dmitrijs Lavrentjevs „Fēnikss”, 180 x 145 cm, a/e, 2019
2. Edmunds Lūcis „Scommettitore 7”, 150 x 70 cm, a/e, 2008
3. Kaspars Perskis „Meitene ar pīpi", 100 x 110 cm, a/e, 2019
4. Māris Upzars „Labrīt, tagadne”, 170 x 120 cm, a/e, 2015